27 oktober 2006

Vrijdag 27 oktober 2006


De pups van Janet hebben hun oogjes open!
Ik (Pip) vind dat altijd een moment van hernieuwde kennismaking; met oogjes die je aankijken zijn het toch pas échte persoontjes.
Dat aankijken is nog erg lodderig, en niet iedereen heeft de oogjes al echt open, sommige oogjes kieren, andere oogjes kijken je al echt een beetje aan. Echt focussen is er nog niet bij!
Een paar van Janet's pups kunnen ook al een paar tellen op 4 benen staan. Daarna glijden ze weer uit of zakken ze weer in; tijgeren gaat toch nog echt veel beter!
Pup zijn valt niet mee; het is hard werken; drinken bij mams (met 9 broertjes/zusjes heb je flink wat elleboogwerk nodig om aan de tepel te blijven!), fysieke oefeningen doen, erg veel slapen en ondertussen gaan je zintuigen steeds beter werken en groei je enorm.
Janet werkt het hardst van allemaal aan haar W-nest! Ze zet zich af en toe schrap in de werpkist, als al haar pups aan haar tepels lurken en 'vechten' om het beste plekje. Of ze legt haar hoofd juist voorzichtig op haar pups, en wacht tot hun honger voor even weer gestild is en ze in slaap zullen vallen.


Omdat een aantal van Janet's pups flink zwaarder is dan de rest, (en dus steeds sneller zwaarder zal worden, want ze duwen met gemak de wat kleinere, lichtere pups aan de kant en ze hebben ook meer zuigkracht), heb ik vanmorgen de "zware jongens" even in het boodschappenkratje geparkeerd, in de andere kamer, zodat de andere pups even ongehinderd bij konden drinken. Dat ging goed. De pups in het kratje lagen lekker te tukken, maar toen ze wakker werden, lieten ze dat goed weten. Janet kon niet langer zogen; ze moest haar pups vinden, en wel NU METEEN!


Claire heeft met haar 4 pups natuurlijk minder werk dan Janet, maar ja, Claire is Claire, dochter van Naomi en absoluut gezegend met haar moeder's genen... M.a.w ze is helemaal hyper, hotel- de-botel-razend enthousiast! Ze zet al haar energie dus drie-dubbel in voor haar 4 puppies
Zo ingetogen-gelukkig en toegewijd als Janet is door haar pups, zo uitbundig-happy-vol overgave is Claire!
Twee werelden van verschil, en allebei even mooi!


En Shona? Shona draagt haar pups nog bij zich. Ze wacht af, wij wachten af.
Het gaat komen, dat is zeker!

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig ook weer de pups van Claire.
Prachtig om te lezen dat ze zo super hyper is, ook Balou heeft de genen van haar moeder en oma want ook zij is regelmatig niet te houden van enthousiasme...heerlijk.