26 oktober 2006

Donderdag 26 oktober


Het is druk hier! Twee kamertjes worden bevolkt door het W-nest en het X-nest, en Shona waggelt ons steeds achterna, ondertussen hijgend. Maar niet extreem hijgend; het is nog niet zover. Ze zoekt verkoeling in het zand buiten, en ligt daar dan als een soort van aangespoelde walvis op het strand. Een klein lief hoofdje en dan een enorme romp...
Spannend!


Janet en Claire zijn allebei zeer zorgzaam; moeders die hun taak niet licht opnemen. Er wordt gezoogd en gezoogd en gezoogd en ondertussen worden de pups goed schoongehouden.
Janet's pups hadden al zulke lange nagels dat ik ze geknipt heb vandaag (wel zo prettig voor mams, die door de pootjes van haar pups stevige melkkliermassage krijgt...) De pups vonden het maar niets, zo in de houdgreep genomen worden door Pip. Janet stond er vlak naast, en keek nauwlettend toe.


De oogjes van Janet's pups beginnen al te kieren; het zal niet lang meer duren of ze gaan open. Ook beginnen de pups te staan en te lopen, ze glijden nog wel steeds weg, maar er is ontwikkeling!


De pups van Claire hebben het relaxed; niemand hoeft te dringen om een tepel te bemachtigen, er zijn er meer dan genoeg voor iedereen!
Claire ziet er erg gelukkig uit met haar kroost en ze zit bijna onafgebroken in dezelfde hoek van haar werpkist, met haar kleintjes aan de borst.

Buiten mag het dan herfst zijn; op JBA is het subtropisch warm! Niet alleen in de twee puppykamers, maar ook in de woonkamer. We weten niet precies wanneer Claire naar de woonkamer verhuizen moet zodat Shona in de puppykamer kan bevallen, maar we moeten voorbereid zijn. De pups hebben 23 graden nodig om goed te kunnen gedijen, dus... daar zitten wij nu ook in. En als we nou veel záten, was het nog wel uit te houden, maar er is nogal veel te doen hier...

1 opmerking:

Rogier zei

Niet zeuren Jaap!
Korte broek an, Hawaishirtje aan, zonnebril op. Gewoon denken dat het zomer is.
Groet'n Rogier