26 juli 2008

Landrover Defender weer 'n jaartje door de APK!

Yes, he's got balls!

Vandaag is het L-nest van Grace en Ollie jarig! Het is de 5e verjaardag van Bas, Bako, Daisy en Sean. Heel erg gefeliciteerd lieve 'pups' en natuurlijk hun baasjes en roedelgenoten!

Sean aan zijn prive zwembad in Frankrijk, zomer 2006

Van het L-nest bleef Sean, Landrover Defender of JBA, op de basis, totdat hij in 2006 bij Evelien en Patrick kwam wonen. Het landelijke leven verruilde hij voor Purmerend, en dat ging Seany prima af! Hij liep 'gewoon' braaf achter Eef aan, als ware hij haar schaduw. En langzaam werd hij steeds zelfverzekerder.

Op vakantie in Tsjechië, zomer 2007

Hij ging jachttraining doen met Evelien, en daar bleek deze jongen talent voor te hebben! Maar shoppen in het stadje, of een terrasje pakken of even achter de bar buurten in de stamkroeg waar de kroegbaas speciaal voor hem en Jamie hondenkoekjes heeft staan, lekker op de bank hangen , de bossen in of het strand op: Sean is overal voor in!
Met 1 of 2 of zelfs 3 ballen in zijn bek (net als zijn pappie Ol!) is hij van de partij, zolang Patrick en Evelien maar meegaan. En Jamie (een zoon van Janet en Charly, uit het W-nest) natuurlijk, zijn sneeuwwitte vriend/familielid die er eind 2006 bij kwam.

"Lekker water, joh!" Sean en Jamie in Tsjechië

Sinds Sean bij Eef en Patrick woont, heeft hij ook al heel wat van de wereld gezien, want de dogs gaan altijd mee op vakantie! Ja, zo'n Landrover Defender is natuurlijk ook multi inzetbaar! Stadse asfalt straatjes, strand, ruig terrein... You name it, our Defender can do it!

Tsjechië, zomer 2007

Voor zover ik weet, is Sean de grootste JBA-er, het hoogste op de benen. Groter dan Dublin en Tessel en zeker groter dan zijn vader Ollie. Evelien krijgt dan ook wel eens de vraag, "Eh, zit dáár (wijzend naar Sean) Labrador-bloed in?" Ach ja, je hebt van die mensen die vinden alleen een standaard auto een auto. Toevallig zijn inmiddels de SUV-s niet aan te slepen, dat weet ik zelfs, en ik weet niets van auto's! (Behalve dan van deze Landrover Defender, daar weet ik veel van)...

Wij Defenders doen het goed op het strand! Zomer 2008

Sean heeft zelf geen weet van zijn grote imposante lijf. Hij nestelt zich graag bij je op de bank. Maar aan je voeten ligt hij ook graag. Hij is stoer en grappig en energiek en eindeloos LIEF!
En hij begint een grijs waasje over zijn kin te krijgen; het begin van een grijs baardje!

... zo'n grote vent, en hij kan zoo beteuterd kijken!

Sinds de roedel in Purmerend is uitgebreid met Jamie, is Sean uitgegroeid tot roedelleider van zijn roedel. Jamie is nummer 2, een hele geweldige nummer 2, dat wel! Ze hebben veel lol met elkaar, en Sean is de brave oudste die Jamie de weg wijst. En die de witte vriend zijn grenzen leert, af en toe.

Sean en Jamie, Grote Makkers, voorjaar 2008

2 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Gefeliciteerd Sean!!
En natuurlijk ook Eef en Patrick en "kleine" broer Jamie!!

Wat een leuke foto, Sean en Jamie zo naast elkaar. En wat ziet Jamie er stoer uit, naast zijn grote zwarte Makker.

Chester, broer van Jamie, leunt ook nog altijd op "zijn grote broer" Bailey. En hij blijft em in alles na doen.

Twee honden, het is en blijft een heel rijk gevoel!!

Lieve Sean en Jamie, uit Drenthe een hele fijne verjaardag gewenst!

Anoniem zei

Wat een lief blogje over onze grote kleine vriend! Vijf jaar oud al weer en uiteraard hebben we dat gevierd met een megalange zwempartij, met de baas en het vrouwtje en de kleine witte donderstraal en tientallen hondenvriendjes in het IJsselmeer. Vijf jaar, maar als het om balletjes gaat, nog zo enthousiast en gek als een pup. We hopen dat deze SUV nog héél wat jaartjes meegaat, inruilen voor een moderner exemplaar is geen optie. Dees gaat mee tot hij niet meer door de keuring komt.... :-)

Dikke kus en veel knuffels uit Purmerend!